Facebook

Arbeids­­ongeschiktheid in het nieuws

Wat moet je weten over de verplichte arbeids­ongeschiktheids­verzekering vanaf 1 januari 2024?

Al meer dan twintig jaar ben ik werkzaam in de verzekeringswereld en in die jaren heb ik één ding wel geleerd: als de overheid dingen gaat verplichten moet je als ondernemer vooral heel wakker blijven.

8 oktober 2020

Metselaar Laurens (64) uit Buurse werkt op eigen risico: ‘Niemand wil mij verzekeren’

Jarenlang hard gewerkt, jarenlang forse premies betaald. Maar nu de zelfstandige metselaar Laurens ter Huurne (64) uit Buurse op leeftijd is, zien verzekeraars hem als een groot risico. Over het gevaar van het werken zonder zekerheid. „Het is iedere dag hopen dat er niets gebeurt.”

19 september 2020

AOV’s vergelijken loont

Het is iets waar we eigenlijk allemaal het allerliefste niet aan denken. Het is daarentegen wel handig om er even bij stil te staan, arbeidsongeschiktheid. Het is de grootste nachtmerrie van iedere harde werker. Het is daarentegen wel handig om een AOV af te sluiten.

17 september 2020

Een AOV brengt talloze voordelen met zich mee

Een zelfstandig ondernemer die door ziekte of ongeval arbeidsongeschikt is, zal geen uitkering van de overheid ontvangen. Om je inkomensverlies niet zelf te moeten opvangen, is het daarom belangrijk een AOV af te sluiten.

4 september 2020

Arbeids­ongeschiktheids­verzekering wordt steeds populairder

Door het coronavirus zit ook de angst bij zzp’ers er goed in. Wie jarenlang een goedlopend en gezond bedrijf had, kwam erachter dat alles in een oogwenk om kan slaan.

25 augustus 2020

Eigen bedrijf en ziek, wat nu?

Als zzp’er ben je baas over eigen tijd, maar dat komt ook met verantwoordelijkheden. In tegenstelling tot een werknemer in loondienst, ben je als ondernemer bij langdurige ziekte of (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid zelf verantwoordelijk voor een inkomen. Een mogelijke oplossing: regel tijdig je AOV voor zzp’ers.

13 augustus 2020

Dataregister moet verzekerbaarheid AOV verbeteren

,Verzekeraars en wetenschappers gaan samenwerken om de verzekerbaarheid voor het arbeidsongeschiktheidsrisico te verbeteren en meer inzicht te krijgen in de factoren die van invloed zijn op succesvolle preventie en re-integratie.

12 augustus 2020

Zo regel je als zzp’er een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid

Je weg vinden op de arbeidsmarkt kan best lastig zijn. Om je een handje te helpen, beantwoorden experts hier wekelijks een veelgestelde vraag over werk. Vandaag: ‘Hoe regel ik als zzp’er mijn arbeids­ongeschiktheids­verzekering?’

11 augustus 2020

Moeten er bedrijfsartsen komen voor alle zzp’ers?

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) moeten om de zoveel tijd een bezoek kunnen brengen aan een bedrijfsarts. Daarvoor pleiten zzp-organisaties. Het RIVM onderzoekt het idee.

17 juli 2020

Zoek op trefwoord