Facebook

Waarom een arbeids­ongeschikt­heids­­verzekering? En wat zijn mijn mogelijkheden?

Jaarlijks wordt een groot aantal mensen arbeidsongeschikt. Door ziekte of een ongeval. Ook jij loopt dat risico. Maar als ondernemer kun je geen aanspraak maken op een arbeids­ongeschiktheids­­uitkering van de overheid. Terwijl je inkomen wel wegvalt. Sterker nog, je moet eerst je eigen vermogen ‘opeten’, inclusief de overwaarde van je eventuele koopwoning. Daarna beland je in de bijstand, slechts 90% van het netto minimumloon. Dat je daardoor in de financiële problemen komt, spreekt voor zich.

Goed om te weten: de premie voor je arbeidsongeschiktheids­verzekering is volledig fiscaal aftrekbaar. De uitkering wordt als inkomen belast in Box 1.

Mogelijkheden voor een arbeids­ongeschiktheids­verzekering

Bescherm je inkomen daarom met een arbeids­ongeschiktheids­­verzekering. Ze zijn er in verschillende varianten. Ben je net begonnen met ondernemen? Of werk je al jaren voor jezelf? Hoe ziet je persoonlijke situatie eruit? En welke dekkingen zijn voor jou verstandig?

Hieronder zie je een overzicht van de keuzemogelijkheden die je hebt bij het afsluiten van een arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV). Iedere keuze beïnvloedt de uitkering maar vanzelfsprekend ook de premie.

a.s.r., AOVzelfregelen en arbeids­ongeschiktheid

Verzekeraar a.s.r. biedt verschillende arbeids­ongeschiktheids­verzekeringen aan. AOVzelfregelen heeft die verzekeringen meegenomen in haar totaalpakket van arbeids­ongeschikt­heids­verzekering en ontzorging.